Oldalak

2011. április 13., szerda

Minimalista e-mail postafiók


Nem tudom, veletek mi a helyzet, de én hajlamos vagyok mindenféle hírlevelekre feliratkozni (mert érdekel, vagy mert mondjuk lehet nyerni valamit) - majd aztán egyáltalán nem elolvasni az érkező maileket.

Így az olvasatlan üzeneteim száma napról napra csak nő. És persze azon sem csodálkozhatok, hogy nehéz megtalálnom a valóban fontos leveleket.

A képen az én (egyik) postafiókomról láthattok egy pillanatképet néhány nappal ezelőttről. Azóta már sikerült megtizedelnem, de még kell egy kör :)

Nézzük, mit tehetsz ellene, ha veled is hasonló a helyzet vagy ha csak egy kicsit rendezettebbé szeretnéd tenni a leveleidet:

1. Hozz létre mappákat!
Ha a postafiókodba személyes és munkaügyben is érkeznek levelek, mindenképpen fontos az elkülönítés. De a csak személyes postafiókban is hasznos, ha pl. külön mappában vannak a fontos hírlevelek és a barátoktól kapott üzenetek.

2. Szelektáld a beérkezett leveleket!
Ha olyan nagy számot mutatnak az olvasatlan leveleid, mint az enyémek, elsőre ez nagyon ijesztőnek tűnhet.
Itt is fontos a kis lépésekben való haladás. Jelölj ki mondjuk akár csak 10 percet, amikor csak ezzel foglalkozol, haladj sorban.
Ami fontos, helyezd el a különböző mappákban. Ha vannak olyan levelek, amikre még válaszolni kell, azokat jelöld meg!

3. Iratkozz le minden olyan hírlevélről, aminek a nagyját egyáltalán nem is olvastad!
A hírlevelekben el szoktak helyezni egy leiratkozás linket. Néhány kattintás és holnaptól máris kevesebb a beérkező levél!

4. Törölj, törölj, törölj!
A hírleveleket például csomagokban is ki tudod törölni: keress rá az összes levélre, ami ugyanonnan érkezett, majd nyomj egy összes törlése gombot! Máris jópár olvasatlan levéllel kevesebb lesz!

5. Gondold át a feliratkozást!
A jövőre nézve fontos, hogy minden esetben, amikor meg kell adni valahol az e-mail címed, gondold át, hogy valóban szükséged van-e az adott tartalomra. Nem biztos, hogy valami apró kis ajándékért megéri naponta több marketing-üzenetet kapni.

6. Ismételd a folyamatot!
Bizonyos időközönként ismételd meg a fenti lépéseket, nézd át újra van-e olyan hírlevél, amit nem is olvasol. Remélhetőleg az idő előrehaladtával az olvasatlan levelek száma egyre kevesebb lesz :)

7. Mostantól kezdve igyekezz rögtön kezelni a beérkező leveleidet!
Amikor megnyitod a postafiókodat, haladj végig az előző bejelentkezés óta érkezett leveleken és kezeld őket: ha válaszolnod kell, válaszolj vagy legalábbis megjelölve tedd félre (ha még kell hozzá egy kis munka), ha elolvastad tedd a megfelelő mappába vagy töröld, ha még nem tetted meg iratkozz le.

Sok sikert!

---

Tetszett ez a cikk? Akkor kérlek oszd meg, ajánld a barátaidnak is, hátha nekik is jól jöhet!

Nincsenek megjegyzések: