Oldalak

2011. március 10., csütörtök

3 tuti eszköz, ami segít a céljaid megvalósításában

Most három olyan eszközt, technikát szeretnék bemutatni, amik nekem sokat segítettek, segítenek a céljaim megvalósításában.

1. Inspiration board
Az előző írásomban már említettem, hogy egy ilyen inspirációs felület létrehozása segít átlendülni a mélypontokon is, hiszen ha ránézel, emlékeztet a célodra, tudatosítja azt.
A lényeg, hogy az álmaid tapinthatóbbá váljanak és többek legyenek puszta gondolatnál. 
Többféle formában is létrehozhatod, a saját ízlésed szerint. Az enyém az asztalomhoz tartozó mágnestáblára készült, de készítheted egy képkeretbe, akár a falra, egy füzetbe, vagy a számítógépedre! A lényeg, hogy valami olyan helyen legyen, ahol vagy mindig szem előtt van, vagy könnyen elő tudod varázsolni.
Szánj egy kis időt arra, hogy átlapozol néhány magazint, vagy átnézel néhány honlapot képek, idézetek után kutatva. Saját fényképeid között is keresgélhetsz, és számodra kedves, fontos tárgyakat is kitehetsz. Engedd szabadjára a képzeleted! Előveheted a színes ceruzáid, filceid - alkoss!
A válogatást úgy is elkészítheted, hogy közben átgondolod, hogy mikorra szeretnéd a célokat megvalósítani és milyen eszközökre lesz hozzá szükséget, egyfajta "álomtérképet" létrehozva így.
Készítheted egy konkrét cél köré vagy általánosan, minden vágyad megjelenítve.

2. Bakancslista
Talán láttátok az azonos című filmet is. A bakancslista lényege egy olyan lista összeállítása, ami azokat a dolgokat tartalmazza, amiket az ember szeretne még élete vége előtt véghez vinni, azaz mielőtt feldobja a bakancsot :).
A lényeg itt is az, hogy az álmaid kilépjenek a fejedből és valamilyen szinten tapinthatóvá váljanak. Hiszen amit leírunk, az sokkal jobban tudatosul.
Ez egyfajta álom-lista, ahol igazán szabadjára engedheted a fantáziádat! De nem csak világmegváltó dolgokat lehet kitalálni, ide írhatod azt is, hogy pl. elteszek lekvárt a nyáron vagy megtanulok kötni :)
Ha konkrétabb szeretnél lenni, készíthetsz olyan listát is, mint például 30 dolog amit el akarok érni 30 éves koromig. Így egyfajta határidő is társul a célokhoz, ami arra sarkall, hogy mielőbb hozzákezdj a megvalósításukhoz.
A listát akár a blogodba is kiteheted - ez motivál is a tettekre, és aztán büszkén húzhatod ki a tételeket, ahogy megvalósulnak.


3. Vizualizáció
Nem vagyok nagy ismerője a vonzás törvényének, de hiszek abban, hogy ha valamire nagyon erősen gondolunk, akkor azt előbb-utóbb bevonzzuk az életünkbe.
Saját tapasztalataim alapján a következőt tudom ajánlani:
Reggel felkelés előtt és este elalvás előtt szánj néhány percet egy egyszerű gyakorlat elvégzésére. Gondolj a célodra, majd képzeld el, milyen lenne, ha már teljesült volna! Képzelj el minden apró részletet: hogyan érzed magad, miket gondolsz, miket mondasz, mi vesz körül. Minél jobban bele tudod élni magad ebbe a helyzetbe, annál jobb!



--

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Akkor kérlek oszd meg, ajánld a barátaidnak is, hátha nekik is segíthet!

Nincsenek megjegyzések: