Oldalak

2011. március 29., kedd

Minimalizmus a konyhában

Arról már írtam, hogy a többi szoba között igyekeztem a konyhát is minimalizálni. Itt leginkább a soha nem használt, de a vásárláskor hasznosnak hitt konyhai kütyüktől és ajándékba kapott dolgoktól kellett megválnom.

De olyan hétköznapibb dolgokban is egyszerűsítettem, hogy hány pohár-tányér-kés-villa-kanál-stb legyen, mert egész hadseregre való volt. Na jó bevallom, poharak terén lenne még hová fejlődni, de egyenlőre nem sikerült, elvannak még a helyükön :)

(Poharakról olvashattok egyébként a missminimalist.com-on - vajon hány pohárra van szükség egy háztartásban, kell-e mindenhez külön? Érdemes a kommenteket is elolvasni.)

De a minimalizmus nem csak abban nyilvánulhat meg, hogy mennyi tárgy vesz minket körül vagy mennyit vásárlunk. Az élet más területein is alkalmazhatjuk az elveit. 
Például a főzés terén.

Ez még egy olyan terület, amelyet én is csak most kezdek felfedezni, de tetszik. Bár azért néha direkt szeretem a maratoni főzést, a bonyolult különlegességeket :)

Mi a lényeg? Olyan ételeket készíteni, amik kevés alapanyagból, gyorsan és könnyen elkészíthetőek, de finomak és egészségesek.
Így nem kell a főzéshez sok minden, sem alapanyag, sem eszköz, és nem kell órákat tölteni egy finom fogás elkészítésével, tehát több idő marad másra (tudjátok mit mondok mindig - az álmaid megvalósítására ;)

A stonesoup (kőleves :) oldalról például ingyen is letölthető egy olyan receptkönyv, amiben 5 hozzávalós 10 perc alatt elkészíthető ételeket találunk. De a blogon is vannak receptek, ötletek, érdemes nézelődni rajta!

Ha ismertek olyan magyar nyelvű blogot, melynek lényege, hogy olyan recepteket mutat be, amik könnyen és minél gyorsabban elkészíthetőek, akkor osszátok itt meg! 

Ti amúgy szerettek elpepecselni a konyhában vagy inkább gyorsan összedobtok valamit?

--

Tetszett ez a cikk? Akkor kérlek oszd meg, ajánld a barátaidnak is, hátha nekik is jól jöhet!

Nincsenek megjegyzések: