Oldalak

2011. február 21., hétfő

3 gyakori kifogás, ami a céljaink megvalósításának útjába áll

Mindenki szeretné, ha a céljai, álmai megvalósulnának. De a legtöbb embernél ezek valóban csak álmok maradnak, hozzá sem fognak a valóra váltásukhoz.

Nem is tűnik fel nekünk, de leginkább mi magunk vagyunk azok, akik a céljaink, álmaink megvalósulásának útjában állunk. Szeretjük külső tényezőkre fogni, ha valami nem sikerül, és folyton azt hajtogatjuk, hogy majd, ha egyszer minden körülmény tökéletes lesz, nekivágunk a céljaink elérésének.

De ha egy kicsit a dolgok mélyére nézünk, rájöhetünk, hogy nem is csak a körülmények állnak az utunkban, hanem mi magunk! És inkább csak kifogást keresünk, mert nem tudjuk merre induljunk, hogyan kezdjünk neki.
Mindenkinek megvan a saját kifogásgyűjteménye, amit akkor vesz elő, ha valaki rákérdez, miért is nem valósítja meg, amiről álmodik. De ha tudatosan megfigyeljük a magunk és mások válaszait ilyen helyzetekben, akkor észrevehetjük, hogy van néhány nagyon gyakori kifogás.

Nézzük mik a leggyakoribb tényezők, amikről úgy gondoljuk, hogy elválasztanak minket az álmaink megvalósításától:

1. Nincs elég időm!
2. Nincs elég pénzem!
3. Nekem úgyse sikerülhet, mert - nem vagyok elég jó, nem tudok eleget, nem ismerek senkit, családom van, és így tovább!

A következő napokban ezeket a kifogásokat vizsgálom meg közelebbről - mi is áll mögöttük, valóban korlátként kell-e tekintenünk rájuk és adok néhány tippet is, hogy legyőzhessük őket!

Nincsenek megjegyzések: