Oldalak

2011. február 13., vasárnap

Valentin nap

Holnap Valentin nap. Ilyenkor egyre több embertől hallani mennyire utálják ezt a napot, és nem csak az egyedülállóktól. Van igazság is az érveikben, de azért ellenvetésem is van:

  • Ez a nap valójában nem a szeretetről, hanem a vásárlásról szól. A boltok dugig vannak a giccses ajándéktárgyakkal és mindenhonnan az ömlik, hogy vegyél valamit a szerelmednek, hogy kimutasd érzelmeidet. - Viszont egyáltalán nem kötelező ajándékot venni, főleg nem nagyot és drágát. Egy apró figyelmességgel már örömet okozhatunk párunknak.
  • Miért lenne ez a nap más, mint a többi és miért pont csak most kellene szeretnünk egymást? - Ilyen alapon minden egyéb ünnepet megkérdőjelezhetünk. Emellett ez a nap alkalmat adhat egy a hétköznapitól eltérő estére, egy randira, ami főleg több éve együtt élő pároknál jelenthet sokat.

Én őszintén megvallom, szeretem a Valentin napot. (Elárulom még: holnap lesz a féléves házassági évfordulónk és ezentúl minden feledik, úgyhogy innentől még egy okom van szeretni :) 
2 egyszerű, könnyű és (minimalistáknak is ajánlható :) tippem is van egy jó Valentin nap érdekében:
  1. Lepjük meg a párunkat egy különleges vacsorával! - Nem kell puccos étterembe menni, elég egy kis gyertyafény, egy finom bor és valami finom étel vagy sütemény. Tudom, hogy egy fárasztó nap után nem könnyű még a konyhában is szorgoskodni, de nem kell 5 fogásos menüvel készülni :)
  2. Kényeztessük magunkat! - Egyedülállók is különlegessé tehetik ezt a napot, ha egy kicsit kényeztetik magukat. Itt sem kel feltétlenül nagy dologra gondolni, elég lehet, ha egy napra félretesszük a diétát, kicsinosítjuk magunkat vagy csinálunk egy jó estét a ráérő barátokkal/barátnőkkel.






    Nincsenek megjegyzések: