Oldalak

2011. február 14., hétfő

6 érv a minimalizmus mellett

Miért is jó minimalistának lenni? Mondok 6 pozitívumot, amit magam is megtapasztaltam:

1. Kevesebb cucc = kevesebb stressz és gond
Ha nincs annyi holmija az embernek, nem is kell annyit foglalkoznia vele. Kevesebb a pakolnivaló, nem lesz akkora felfordulás a lakásban, könnyebben megtalálhatjuk a dolgainkat. És bár nem tudom milyen az ellenkezője, azt elmondhatom, ha nincs drága tévénk, autónk, meg minden egyebünk, nem kell attól félnünk, hogy ellopják, tönkremegy, stb...

2. Kevesebb cucc = tiszta, üres felületek = kevesebb takarítás
Hát azt hiszem ezt nem kell nagyon magyarázni, hiszen takarítani általában nem szeretünk. Ha nincsenek elől feleslegesen dolgok, könnyen tisztíthatóak a különböző felületek, így gyorsabban végzünk :)

3. Kevesebb cucc = szebb, átláthatóbb környezet
Az előzőekből következve, ha nincs rumli, sokkal esztétikusabb lehet otthonunk, így jobban érezhetjük magunkat.

4. Kevesebb cucc = több idő
Szintén az előbbiekből kiindulva a korábban pakolással, takarítással és persze vásárlással töltött időt fordíthatjuk valami másra. A családunkra, magunkra, alkotásra, egy nagy sétára vagy akár az álmaink megvalósítására!

5. Kevesebb vásárlás = több pénz
Ha kevesebbet vásárlunk, természetesen több pénzünk marad. De a felesleges holmijaink kiselejtezésével is szert tehetünk némi pénzre, ha vannak olyan tárgyaink, amiket eladhatunk a Vaterán, Teszveszen vagy ismerősöknek. A több pénzt pedig inkább élményekre fordíthatjuk!

6. Minimalizmus = tudatosság
Miközben leltározzuk a cuccainkat, tudatosítjuk, mennyi mindenünk is van és rádöbbenünk arra, hogy bár sokszor elfoghat az az érzés, hogy jobban is élhetnénk, valójában ez nem azt jelenti, hogy több dologra lenne szükségünk, hiszen mindenünk megvan, amire szükségünk van az élethez. Sőt még szerencsésnek is mondhatjuk magunkat, mivel feleslegünk van!

Mit szóltok, megtetszett a minimalizmus?

Ha szeretnél értesülni az új írásokról e-mailben kattints IDE


Nincsenek megjegyzések: